360-graden foto’s op Facebook

360-graden foto’s op Facebook

Nadja Geskus 1126
Veel mensen vinden het nog lastig om 360-graden foto’s te maken en wagen zich er dus nog niet aan. Populair zijn de foto’s wel! Facebook maakt het ook mogelijk om de foto’s te delen waarbij je alles om je heen kunt zien.

360-graden foto’s

De nieuwe functie van Facebook is gemakkelijk te herkennen in de News Feed. De 360-graden foto’s zijn namelijk gemerkt met een kompas icoontje. Via je smartphone kun je de foto’s gemakkelijk uploaden. Met je camera kun je een panoramafoto maken en die als 360-graden foto uploaden, maar ook is het mogelijk om via een speciale app, of 360-graden camera, foto’s op Facebook te plaatsen.

360-graden foto’s op Facebook

Om je heen kijken

Met de nieuwe functie kun je de 360-graden foto’s op verschillende manieren bekijken. Je kunt om je heen kijken door over het scherm te ‘swipen’ met je vinger, of natuurlijk met een muis te slepen. Het is ook mogelijk om je telefoon te draaien en zo om je heen te kijken, want het beeld beweegt dan met je mee. Met de Samsung Gear VR kun je de foto ook in Virtual Reality bekijken, zo kun je de foto volledig om je heen zien. Om 360-graden foto’s te bekijken op een smartphone, heb je wel de nieuwste versie van de Facebook app nodig.

YouTube maakte het al eerder mogelijk om 360-graden video's direct te uploaden.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja