3 websites voor jouw online portfolio

3 websites voor jouw online portfolio

Senta Bemelman 1051
Als starter ben je voornamelijk bezig met fotograferen, maar wanneer je serieuze stappen in de fotografiewereld wil zetten, is het opbouwen van een portfolio erg belangrijk. Met deze drie websites kun je online goed uit de verf komen.

Op het web zijn natuurlijk ontzettend veel portfoliowebsites die beweren dat zij jouw werk het mooiste weergeven. De drie websites die aan bod komen zijn geselecteerd op populariteit.

Format

Op de eerste plek staat Format. Bij Format heb je keuze uit diverse thema’s en display-mogelijkheden. Wat dat betreft zit je niet vast aan standaard thema’s of bepaalde lay-outs. Op de site zie je veel interessante voorbeelden van portfolio’s, die je ter inspiratie gebruiken. Ook op een tablet en smartphone komt de website goed naar voren.

Prijs

Als gebruiker heb je bij Format heb je keuze uit diverse soorten abonnementen. Je hebt de keuze uit vier soorten subscripties. De prijs loopt daarbij op doordat je meer functies hebt. Bekijk hieronder het keuzeoverzicht met de bijbehorende prijzen en mogelijkheden.

 

22 Slides

22 slides maakt ook gebruik van diverse thema’s en lay-outs. Op de website kun je ieder onderdeel van de website onafhankelijk indelen en instellen. Hierdoor krijg je meer vrijheid als gebruiker. Bij de meeste templates kun je namelijk een beperkt aantal onderdelen veranderen.

Prijs

Bij 22 Slides heb je maar één type abonnement. Voor omgerekend €9,10 kun je jouw foto’s professioneel online presenteren.

SmugMug

Op de derde plaats staat SmugMug. Bij deze portfoliowebsite kun je foto’s gemakkelijk in diverse galerijen uploaden. Je publiceert foto’s direct, of bewaart deze voor een later tijdstip. Hoewel je geen blog-functie hebt, is het onbeperkte opslaglimiet aantrekkelijk.  Beijk heironder een introductievideo.
 

Prijs

Net als Format werkt SmugMug ook met vier soorten subscripties. Voor een basicprofiel betaal je slechts een paar euro. Bekijk hieronder het volledige overzicht of klik hier voor hulp bij het kiezen van een type subscriptie.


 

Bij de meeste portfoliowebsites kun je een bepaalde periode je online portfolio gratis uitproberen. Zo kun je testen welke website het beste bij jou past. Bekijk meer mogelijkheden voor jou online portfolio hier.  
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta