3 verrassende tips voor bruiloftfoto’s

3 verrassende tips voor bruiloftfoto’s

Senta Bemelman 513
Bij bruiloftfotografie moet je de bruid en bruidegom precies op de juiste momenten vastleggen. Maar sta ook stil bij de middelen die jou kunnen helpen bij het fotograferen. Deze verrassende tips zorgen ervoor dat jij nog mooiere foto’s van het gelukkige paar schiet.

Een bruiloft fotograferen is een eer, maar daardoor ook soms lastig. Je moet ervoor zorgen dat je alle belangrijke momenten, zoals de voorbereiding, het weggeven van de bruid, de kus en het feest allemaal in beeld brengt. Doe daarom van tevoren onderzoek en kijk naar andere fotografen voor inspiratie. Maak een checklist met belangrijke momenten en personen die je op de foto wil zetten.

Praat over de verwachtingen

Wanneer je wordt gevraagd om een bruiloft vast te leggen, praat dan niet alleen over de prijs of tijdstippen waarop je aanwezig moet zijn. Ga ook specifiek in op de verwachtingen van het paar. Welke momenten vinden zij het belangrijkst, hoe zien zij de dag voor ogen en welke personen zijn dierbaar voor hen. Door dit soort punten te bespreken, voorkom je gemiste momenten zoals een conversatie tussen de bruid en haar moeder of een gek dansje van de bruidegom en zijn zus of broer.

Communicatie is een belangrijk onderdeel van bruiloftfotografie waar je misschien minder over nadenkt dan de technische kant van bruiloftfotografie.

Neem accessoires mee

Portretfoto’s van het bruidspaar en de gasten kunnen nog leuker worden door accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een leeg fotoframe, spiegel, stropdas of bordjes met tekst meenemen. Laat de mensen een attribuut kiezen en hier vervolgens mee poseren. Hierdoor ontspannen zij en krijg je actieve foto’s, in plaats van statische portretten.

Leer de etiquette

Weet wat je te wachten staat op de grote dag. Vraag aan het bruidspaar vanaf welke kant zij het gemeentehuis betreden. Vanaf welk punt zij hun eerste dans inzetten en formaliteiten die bij een bruiloft horen. Is er bijvoorbeeld een tafel voor de trouwcadeaus van gasten?

Ook de naambordjes en aankleding van de eettafels zijn erg mooi om te fotograferen. In het kiezen van de opstelling en aankleding ervan is vaak veel tijd gestoken. Leer ook een stropdas knopen en neem altijd een mooi exemplaar mee. Hiermee kan je de bruidegom helpen op een moment dat niemand in de buurt is en het hem zelf niet lukt.

In de onderstaande video zie je nog meer tips over het fotograferen van een bruiloft.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta