3 tips voor portretfotografie

3 tips voor portretfotografie

Aäron Nasarany 443
Het vangen van een natuurlijke blik, het overbrengen van een boodschap en de ogen laten spreken. Portretfotografie is echt mensenwerk. In dit artikel geven we je drie tips om nog beter portretten te schieten dan voorheen.

Een van de meest voorkomende fout is de afstand tussen het model en de achtergrond. Vaak is dit onvoldoende, waardoor de achtergrond en het model inprincipe samensmelten. Dat is juist niet de bedoeling. De achtergrond is enorm belangrijk in de foto. In dit artikel kun je lezen waarom.

Afstand

Als er onvoldoende afstand is tussen het onderwerp en de achtergrond, ontstaan er harde schaduwen. Mits je natuurlijk een ingebouwde flitser gebruikt. We noemen dit ook wel direct licht. Om het model beter naar voren te laten komen, is het belangrijk om het model afstand te laten nemen van de achtegrond. Hierdoor maak je onderscheid tussen het model en de achtergrond. De volgende stap is om het model te belichten. Portretfotograaf Manny Ortiz heeft een handige video voor ons gemaakt, waarin kort wordt uitgelegd hoe jij je model kunt belichten.

De video

In de video hieronder laat Ortiz stap voor stap zien hoe je een model kunt belichten zodat de achtergrond een eigen functie heeft. En dat allemaal binnen drie stappen. Bekijk de video hieronder!

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron