3 tips voor het werken met Gimp

3 tips voor het werken met Gimp

Nadja Geskus 919
GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een programma waar je foto’s mee kunt bewerken en andere digitale beeldbewerking kunt uitvoeren op de computer. Wij hebben drie tips voor je opgesteld voor het werken met Gimp.

1. Afgeronde hoeken

In Gimp is het heel makkelijk om hoeken van afbeeldingen af te ronden. Je gaat gewoon naar Filters>Decor>Rounded Corners. Hier kun je vervolgens alle instellingen aanpassen tot je de gewenste hoek van jouw keuze krijgt. Ook kun je er voor kiezen om een slagschaduw te creëren.

3 tips voor het werken met Gimp

2. Sneltoetsen

Je kunt je sneltoetsen in Gimp gemakkelijk wijzigen in iets wat je zelf fijn vindt. Ga naar Edit>Keyboard Shortcuts. Veel mensen vinden het fijn om sneltoetsen te gebruiken die ze ook in Photoshop gebruiken. Zo blijft alles hetzelfde en werk je gemakkelijker in beide programma’s.

3. Samenvoegen tot nieuwe laag

Soms wil je je lagen samenvoegen tot één laag, maar wil je niet alle oorspronkelijke lagen verliezen. In Photoshop kan dit wel, maar gaat dit wat lastiger dan in Gimp. In Gimp kies je namelijk simpelweg voor Layer>New From Visible.

Werk jij wel eens met Gimb? Wat is jou beste tip?

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja