3 tips voor een creatieve landschapsfoto

3 tips voor een creatieve landschapsfoto

Senta Bemelman 1042
Word jij laaiend enthousiast van een mooi landschap en heb jij bij iedere wandeltocht op de heide je camera paraat? Dan zijn deze tips op het gebied van landschapsfotografie aan jou besteed!

Creatieve landschapsfoto's zijn een leuke uitdaging. Gebruik deze praktische tips om je landschappen nog beter op de foto te zetten.
 

1: Let op kleur

Dit klinkt in eerste instantie logisch. Want bij een mooi bloemenveld wil je natuurlijk de kleuren benadrukken. Maar let niet alleen op de kleur van je onderwerp, maar ook op de kleur van het licht. Daglicht bestaat uit verschillende tinten en verandert gedurende de dag continu. Leer deze nuanceverschillen in lichtval herkennen en gebruik het in je voordeel als fotograaf. Doordat je het licht leest, kun je makkelijk het juiste diafragmagetal kiezen.

Kies daarnaast de kleuren die je in beeld hebt bewust. Twee onderwerpen met een felle kleur kunnen om de aandacht vechten, waardoor de kijker niet weet waar hij of zij moet kijken op je foto.

2: Word onderdeel van de natuur

Beelden van bloemenvelden kunnen statisch overkomen. Vooral wanneer je deze veilig op afstand vanaf je statief maakt. Zoek het avontuur op en word één met de natuur door naast of tussen de bladeren van een struik neer te strijken met je camera. Door de bladeren op de voorgrond creëer je diepte, wat jouw landschapsfoto direct een stuk interessanter maakt!

3: Vermijd rotzooi in beeld door een tele-lens

Groothoeklenzen zijn geliefd bij landschapsfotografie maar vangen vaak zo veel elementen in beeld doorn hun wijde beeldveld. Maar wanneer je een perfecte kleurrijke Camelia in een veld vol verdorde bloemen ziet, dan kan een tele-lens ervoor zorgen dat alleen de levendigheid van die bloem op jouw foto komt. Lees hier nog meer redenen waarom landschapsfotografie met een tele-lens een leuke uitdaging is!

Heb jij nog een perfecte tip voor creatieve landschapsfoto's? Wij horen deze graag van je!

Lees ook dit artikel om de beste foto's te schieten op de heide.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta