3 tips voor betere herfstfoto’s

3 tips voor betere herfstfoto’s

Senta Bemelman 528
Verkleurde bladeren vallen van de bomen. De herfst is in volle gang! Leer nu hoe jij de beste herfstkiekjes schiet.

In de herfst zijn fotoshoots op locatie extra leuk door de verschillende kleuren en mooie lichtval. Ook de regenbuien kunnen een leuk portret opleveren. Met deze tips maak je nog betere foto’s.

Gebruik architectuur

Op landschapsfoto's wil je vaak tekens van mensen verbergen en de natuur en haar glorie te benadrukken. Maar een mooie brug, opvallend gebouw of andere architectuur kan je foto extra sterk maken door het contrast dat ontstaat. Ook bij portretfotografie.

Fotografeer op verschillende tijdstippen

Probeer niet altijd op een vast tijdstip te fotograferen. Het is verleidelijk om het bos in te duiken wanneer tijdens de zonsondergang de zonnestralen die het bladerdek bestrijken. Ga ook eens vroeg uit de veren en fotografeer de zonsondergang of blijf buiten de gouden uren in de middag.

Neem diverse lenzen mee

Als je landschapsfoto’s maakt, neem je waarschijnlijk alleen je groothoeklens mee op stap. Met een groothoeklens krijg je veel elementen op beeld. Maar probeer meerdere lenzen met diverse brandpuntafstanden mee. Een telelens kun je bijvoorbeeld ook goed gebruiken voor een interessante natuurfoto of portret. Doordat je beeld ingezoomd is, krijg je een intieme foto waarop je orde in de chaos schept. Tijdens de herfst heb je namelijk veel elementen waar je mee te maken krijgt: bladeren, takken, watermassa’s en paddenstoelen. Je kan ook kiezen voor een extreme close-up door je macrolens paraat te houden.

Neem ten slotte ook een statief mee, hiermee kan je bewogen beeld voorkomen. Veel fotografieplezier! Meer tips lees je hier


 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta