3 tips om Lightroom de baas te zijn

3 tips om Lightroom de baas te zijn

Senta Bemelman 623
Een foto bewerken kan een uitputtend proces zijn door de vele opties in programma’s. Word een Lightroom meester met drie effectieve tips.

Foto’s bewerken is een essentieel onderdeel om jouw foto nog mooier te maken. Vaak kun je met een paar kleine aanpassingen al een wereld van verschil zien.

HSL

Een verkeerde kleurtoon op jouw foto is vervelend. Maar deze kleuren kun je gemakkelijk herstellen met de HSL (Hue, Saturation. Luminance) optie in Lightroom.

Chromatische aberratie verwijderen

Groene of paarse tinten op je foto zijn een teken van chromatische aberratie. Door de ‘ Defringe’ optie te gebruiken in het venster ‘Lens corrections’  haal je deze verkleuring gemakkelijk weg. Gebruik je kleurschuiven om de verkeerde kleur eruit te filteren. Beweeg de indicator totdat je geen paarse of groene kleurtint meer ziet.

Bijsnijden

Vaak krijg je een vertekening aan de buitenkant van de foto. Gebruik het ‘Transform’ venster om deze onscherpe of vervormde randen er gemakkelijk af te knippen.

Wil je zien hoe dit er in de praktijk aan toe gaat, bekijk de bovenstaande tips terug in deze video, waar in rap tempo wordt gedemonstreerd hoe je dit doet.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta