3 snelle tips voor een sterk Instagram-profiel

3 snelle tips voor een sterk Instagram-profiel

Senta Bemelman 692
Je bent als fotograaf waarschijnlijk bekend met het online platform genaamd Instagram. Maar weet je ook hoe je jouw profiel meer laat opvallen? Leer snel hoe je de aandacht op jouw profiel vestigt met deze snelle tips!

Als fotograaf kun je Instagram gebruiken om jouw mooiste foto’s met anderen te delen. Hiermee presenteer jij jezelf aan de wereld. Dit kan leuke reacties teweeg brengen, waar jij veel van leert als fotograaf. Maar je kunt dit handige platform ook gebruiken om mogelijke klanten naar je toe te trekken. Ook wanneer je bijvoorbeeld solliciteert voor een fotografiefunctie kan een sterk Instagram-profiel een voordeel zijn wanneer de werkgever jouw naam intikt op Google.

Tip 1: Val op

Opvallen is belangrijk. Dit betekent niet dat iedere foto van het scherm af moet spatten door hevig kleurgebruik, maar kan ook op subtiele manieren.

Beschrijving

Geef je foto een origineel bijschrift. Verwerk eventueel ook humor in de tekst en plaats ook genoeg hastags om de zichtbaarheid te vergroten. Gebruik een populaire woorden als hashtag zoals: #instagood of #photooftheday. Je vergroot je bereik ook door Engelse beschrijvingen en hashtags te gebruiken omdat je hiermee een internationaal publiek aanspreekt. Ook de beschrijving op je profiel is belangrijk, hiermee geef je mensen direct een beeld van wie jij als persoon en fotograaf bent, ng voordat ze een foto hebben bekeken. Je kunt mensen ook een persoonlijk beeld geven van jou als fotograaf door middel van Instagram Stories. Deel bijvoorbeeld beelden van achter de schermen bij een fotoshoot!

Afwisseling

Zorg voor afwisseling op jouw pagina. Fotografeer niet alleen in zwart-wit, maar wissel af met prachtige kleurenfoto’s. Laat verschillende onderwerpen zien en plaats ook niet alleen close-ups. Wees creatief en laat zien wat je kunt. Heb je een fotografieniche, zoals landschapsfotografie, dan hoe je niet ineens portret- of sportfoto’s te uploaden. Geef jezelf een richtlijn en bedenk welk genre jij graag in fotografeert en of dit jouw niche wordt. Door een thema of niche kun jij jezelf op een specifieke manier neerzetten als fotograaf, wat mogelijk een speciale groep mensen aanspreekt zoals natuurliefhebbers.

Menigte

Kijk ook naar de concurrentie. Zoek een fotografie-onderwerp op en kijk hoe anderen dit in beeld brachten. Zie je een bepaald standpunt dat vaak gebruikt wordt, of een bepaalde compositie? Wijk hier vanaf en zorg dat jouw foto het oog van een kijker trekt.

Tip 2: Krijg meer volgers

Wanneer je meer volgers hebt, vergroot je de kans dat Instagram jouw foto’s meer naar voren halen bij zoekopdrachten of in het inspiratie-gedeelte. Bekijk hier hoe je meer volgers krijgt.

Tip 3: Gebruik je spiegelreflex

Instagram gebruik je voornamelijk op je telefoon, maar fotografeer niet alleen met de camera van je smartphone. Upload ook mooie foto’s die je maakt met jouw camera.  Gebruik een programma om dit via de computer op je Instagram te plaatsen! Bekijk hier enkele handige voorbeelden.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta