3 ongemakkelijke houdingen voor de perfecte foto

3 ongemakkelijke houdingen voor de perfecte foto

Senta Bemelman 856
Fotografen hebben veel over voor de perfecte foto. Ze wringen zich regelmatig in benarde posities en zijn ook niet bang voor een beetje vuil of een ongemakkelijke situatie. Bekijk nu drie ongemakken waar je als fotograaf mee te maken krijgt.

Volgens David Peterson, oprichter van Digital Photo Secrets, moet je als fotograaf je trots laten varen. Hiermee doelt hij niet op je werk, maar op je ego. Want soms kan het ongemakkelijk zijn om midden in een drukke winkelstraat op een klein muurtje te balanceren, voor de perfecte foto.

1: Op de grond

Je ziet regelmatig fotografen op de grond liggen, ze zijn niet bang om vies te worden. Volgens David kun je het beste afwijken van een staand perspectief voor een interessante foto. Een staand standpunt is bekend omdat ieder mens op deze manier de wereld waarneemt. Daardoor vallen foto's vanuit dit perspectief minder op. 


Foto © Shane Lin

2: De hoogte opzoeken

Fotografen liggen niet alleen op de grond, maar zoeken ook de hoogte op. Dit kan leiden tot ongemakkelijk ogende situaties waarin fotografen wanhopig hun evenwicht proberen te behouden, terwijl ze op smalle voorwerpen staan die net boven de grond uitsteken. David adviseert fotografen echter om op een verantwoordelijke wijze op hoogte te fotograferen en jezelf niet in gevaar te brengen. 


Foto © Digital Photo Secrets

3: Gekke bekken trekken

Deze fotografie positie heeft voornamelijk betrekking op je gezicht. Bij fotoshoots met kinderen wil je graag ongedwongen foto’s waarop ze lachen. Om dit voor elkaar te krijgen, kun jij jezelf bewapenen met een reeks rake grappen of grappige gezichtsuitdrukkingen. Vooral bij jonge kinderen werkt het erg goed als je gekke bekken trekt of een rare stem opzet. Wees niet verlegen en stap over de ongemakkelijkheid heen.

Lees meer over ongemakkelijke situaties in dit artikel van Digital Photography Secrets.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta