3 onderwerpen om thuis te gaan fotograferen

3 onderwerpen om thuis te gaan fotograferen

Fokelien Broekstra 643
Overal op de wereld kan het slecht weer zijn waardoor je niet buiten wilt gaan fotograferen. Bij ons is dit vooral door regen en harde wind. Gelukkig is er geen excuus om met slecht weer je camera in je tas te laten, ook in huis is er genoeg te fotograferen.

Eerder schreven we over vier onderdelen die je kunt fotograferen tijdens het slechte weer. Omdat je natuurlijk snel uitgekeken kan zijn op deze onderdelen behandelen we nu drie andere onderdelen.

Silhouet

Zet een persoon, dier of voorwerp voor een raam en probeer een silhouet foto te maken. Je leert hierdoor ten eerste je camera weer een stukje beter kennen, want waar meet hij het licht en wat houden de verschillende belichtingen in? Probeer de belichting op de achtergrond te richten en je zult al snel merken dat er een silhouet ontstaat. Een leuke opdracht waar je geweldige resultaten uit kunt halen.

Kleuring van voedsel en water

Je kunt in de grotere supermarkten kleurstoffen kopen die je door je eten kan mengen. Vul een groot glas water of een vaas. Maak gebruik van verschillende sluitertijden en kijk wat het resultaat is als je de druppels kleurstof in een glas water laat vallen. Iedere keer krijg je weer een ander resultaat, leuk om eens te proberen.

Interieur

Het is leuk en waardevol om kennis op te doen over interieurfotografie. Je hoeft geen hip ingerichte huiskamer te hebben. Experimenteer met lichtbronnen, standpunten en lenzen. Hierdoor kun je verschillende fotomogelijkheden bekijken en hier op een mooie manier op inspelen. De meeste huizen hebben meerdere kamers waardoor je in verschillende ruimtes kan bekijken wat het licht als resultaat heeft. Je kunt ook eens met de gordijnen experimenteren of je deze beter open of dicht kan hebben. 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien