Haarrijnseplas- Christiaan Krouwels

3 jaar Haarrijnseplas in beeld gebracht door Christiaan Krouwels

Fokelien Broekstra 1222
De Haarrijnseplas is een natuurgebied dat dichtbij de A2 ligt. Voor veel mensen is dit onbekend terrein, terwijl ze er misschien wel dagelijks langsrijden met hun auto. Voor Christiaan Krouwels was het terrein niet onbekend, hij komt al drie jaar in het natuurgebied. De foto’s zijn nu uiteindelijk als geheel gebundeld in een indrukwekkend boek.

Christiaan Krouwels

Christaan Krouwels is een Utrechtse fotograaf. Hij heeft zich gespecialiseerd in portretten en zakelijke reportages. In zijn vrije tijd zit hij niet stil, hij probeert dan met zijn camera de natuur in te gaan om mooie landschapsfoto’s te maken.

Drie jaar aan beeldmateriaal

Vanaf maart 2013 is Krouwels regelmatig te vinden in het natuurgebied. De waterbekken van de Leidse rijn wordt maar door een klein groepje mensen bezocht. In het voorjaar zie je af en toe een wandelaar die van de bloeiende natuur geniet, in de zomer zijn er veel mensen op het strand te vinden bij de zwemplas. Christiaan Krouwels bezocht het gebied veel vaker. Hij kwam om de horizon, zonsondergangen en nieuwe natuur vast te leggen. 

Bundeling

De mooiste 58 foto’s zijn door de uitgever in het boek ‘Haarrijnseplas’ gebundeld. Daarnaast is er in het boek een essay te vinden over het gebied. Dit is geschreven door Mark Hendriks

Meer informatie over Christiaan Krouwels en zijn boek is terug te vinden op zijn website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien