3 inspirerende fotografiethema’s

3 inspirerende fotografiethema’s

Senta Bemelman 578
Loop je tegen een creatieve blokkade aan? Gebruik een van deze inspirerende fotografiethema’s om uit de sleur te komen.

Daag jezelf uit op creatief vlak en fotografeer binnen een bepaald thema. Op deze manier ga je anders kijken naar fotografie-onderwerpen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van inspirerende thema’s.

1: Fotografeer een onderwerp in delen

Je kunt een onderwerp erg spannend in beeld brengen door dit niet in het geheel te fotograferen. Maak bij een fotoshoot niet alleen foto’s van het gehele gezicht van je model, maar ook bepaalde delen zoals de lippen of ogen. Geef jezelf de opdracht om één onderwerp op zoveel mogelijk manieren te fotograferen in close-ups. Maak per onderwerp tien tot vijftien foto’s en zorg voor diversiteit in onderwerp.

2: Verf

Een andere manier om je foto creatief te maken, is door verf toe te voegen. Gebruik een verf die niet schadelijk is voor de huid, wanneer je dit op je model smeert. Je kan prachtige schilderingen in het gezicht of op het lichaam maken met speciale bodypaint. Daarnaast is het ook leuk om een glazen plaat te beschilderen. Laat je model hierachter staan en kijk snel naar het creatieve resultaat. Je kunt ook onderwerpen, zoals fruit, onderdompelen of bestrijken met verf. Ga ook aan de slag met een bak water en verf  of eventueel inkt voor mooie rook-achtige foto’s.

3: Vergrootglas

Vervorm je foto’s met behulp van een vergrootglas. Op deze manier krijg je grappige portretten met grote neuzen. Ook kun je de aandacht volledig op één onderwerp richten met behulp van een vergrootglas.

Bekijk hier nog meer inspirerende thema’s met voorbeelden!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta