3 handige tips om portretlocaties te vinden

3 handige tips om portretlocaties te vinden op onverwachtse plekken

Fokelien Broekstra 315
Heb jij weleens een portret willen schieten maar had je geen idee waar je dat in de buurt kon doen? Denk niet te moeilijk op de meest onverwachtse plekken kun jij een passende achtergrond vinden. Met deze drie handige tips wordt jij op weg geholpen.

Kleuren en texturen

Kleuren en texturen zijn belangrijk in een achtergrond. Heel opvallend of extreem netjes hoeft dit helemaal niet te zijn. Een klimop, een roestige wand, beton of hout kan al een mooie aanvulling zijn op jouw foto’s. Net als kleuren kunnen de kleuren verschillende contrasten hebben of opvallende accenten. Je kunt bijvoorbeeld met een zwart/witte muur al mooie foto’s creëren.

Licht

Licht is ook niet onbelangrijk in een foto. Je kunt bijvoorbeeld met schaduwen spelen in je foto’s of gebruik maken van natuurlijk licht dat mooi op je model valt, een achtergrond hoeft hierdoor niet eens heel opvallend te zijn.

Interactieve achtergrond

Een interactieve achtergrond hoef geen bijzondere attractie te zijn. Het kan al een schaduw zijn die een verhaal doet vertellen. Als je model de juiste emotie uitstraalt die past bij de achtergrond kan er al een verhaal verteld worden

Video

Mango Street  maakte een korte video met deze drie tips om een goede fotolocatie te vinden. Ze geven voorbeelden en zorgen ervoor dat jij niet meer te moeilijk hoeft te denken over je fotolocatie

 

 

Stuur jouw portretfoto in naar onze fotowedstrijd portret

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien