3 handige tips om je vakantiefoto’s niet te verliezen

3 handige tips om je vakantiefoto’s niet te verliezen

Jasper van Bladel 693
Seagate Technology plc, wereldwijd marktleider op het gebied van opslagoplossingen, voerde in samenwerking met het onafhankelijk onderzoeksbureau iVox een studie uit rond vakantiefoto’s. De representatieve studie liep bij 2000 Nederlanders, Belgen en Duitsers. Seagate geeft, met de vakantie in zicht, alvast enkele tips om te voorkomen dat je jouw kostbare vakantiefoto’s verliest.

De vakantietijd is weer in aantocht en voor Nederlanders zijn de digitale camera en de smartphone de ideale toestellen om de vakantie-avonturen mee vast te leggen. 51% van de Nederlanders gebruikt daar liever de smartphone voor en 39% is toch een groter fan van de digitale camera. Nederlanders onder de 34 jaar zijn de grootste liefhebbers van smartphonefotografie op reis (66%), Nederlanders boven de 55 jaar gebruiken meestal hun digitaal fototoestel (50%). En ook de Nederlander vindt zijn weg naar actioncams en drones. 6,5% van de Nederlanders heeft een drone in bezit en 15% heeft een actioncam.

Mooie cijfers, maar uit het onderzoek blijkt ook dat 6 op de 10 Nederlanders al eens bestanden hebben verloren. Dat is niet gek als je hoort dat 33% van de Nederlanders geen back-up maakt van de vakantiefoto’s. 22% procent doet dit maar af en toe. Kortom: een groot risico. Een groot deel, 37%, van de mensen die bestanden verloor, verloor die bestanden ook nog eens voorgoed. De rest kon hun dierbare bestanden toch nog terugkrijgen via data recovery of via professionele diensten zoals Seagate Recovery Services. Het lijkt erop dat het besef pas komt als het al te laat is.

1 Maak al tijdens je reis back-ups

Ook tijdens de reis kan het al fout lopen. Een slimste reiziger maakt daarom ook tijdens de reis al een back-up. Een Seagate Backup Plus Slim maakt automatisch een back-up op regelmatige basis die jij zelf kan kiezen. Hij is ook heel compact, zodat er genoeg ruimte in je koffer overblijft. Ben je r een avontuurlijk type? Dan is de LaCie Rugged Mini een mogelijke oplossing. Deze is val- en schokbestendig en bovendien bestand tegen regen.

2 Bedenk een goed back-upplan

Geef je al je mappen en bestanden een goede naam. Verander nietszeggende namen als IMG05.jpg in herkenbare namen en plaats alles in mappen die je ordent op datum of thema, zo hoef je nooit lang te zoeken naar die ene foto. Kortom: werk gestructureerd!

3 Vergeet je telefoon niet

Meer dan 65% van de Belgen maakt geen back-up van zijn gsm of smartphone. Dit kan handig zijn bij verlies of wanneer je van telefoon verandert. Zo kan je gebruik maken van de Seagate Backup software om al je foto’s en filmpjes automatisch op een harde schijf op te slaan.

Info: Lacie