3 handige budgettips!

3 handige budgettips!

Aäron Nasarany 432
Als je net begint met fotografie is het vaak een flinke investering. Naast een goede camera komt er vaak een statief, extra SD kaarten, een externe flitser of misschien wel een complete lichtset erbij. En dan tikt het wel eventjes aan. Gelukkig hebben we 3-handige budgettips voor je!

1: Bouncer

Niet de uitsmijter bij de kroeg, maar een reflecterend scherm om zacht licht te creëren voor het onderwerp. Richt de externe flitser op het scherm om indirect licht te creëren. Hier lees je hoe je het moet doen. Let wel op, het is in het Duits!

2: Custom Bokeh

Liefhebbers van Bokeh opgelet. Met deze handige tip kun je zelf de vorm van je bokeh maken. Nieuwsgierig? Lees hier hoe het moet

3: Stabilizer

De beste manier om het beeld te stabiliseren is door gebruik te maken van een statief. Hierdoor neem je alle trillingen weg. Of je kunt het nog beter aanpakken door een remote trigger te gebruiken. Daardoor raak je de camera eens niet meer aan! Dit wordt tevens vaak gebruikt bij long exposure fotoshoots. Geen zin om continu een statief mee te sjouwen? Lees hier hoe je trillingen kan wegnemen met enkel een stuk touw, een bout en een sluitring of bekijk de video hieronder!

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron