3 essentiële accessoires voor een videoshoot

3 essentiële accessoires voor een videoshoot

Senta Bemelman 441
Veel fotografen beperken zich niet enkel tot fotografie, maar wagen zich ook aan videografie. De meeste spiegelreflexcamera's hebben tegenwoordig ook een filmfunctie. Lees nu welke essentiële accessoires jij nodig hebt voor een videoshoot.

Voor fotografen kan opnemen in bewegend beeld een leuke uitdaging zijn. Hoewel  fotografie en videografie nauw verwant zijn met elkaar, blijven beiden disciplines hun eigen karakter behouden. Een video van een trouwerij brengt de emotie van de ceremonie namelik anders over dan foto's.

Beginnen met videografie

Wil jij de uitdaging aangaan en de eerste stappen als filmmaker zetten? Dan hebben wij een paar essentiële accessoires die jou een eind opweg helpen.

1: Zwarte Folie

Zwarte folie kun je gebruiken voor gave lichteffecten. Zo krijgt een saaie egale achtergrond een artistieke opleving waneer je het papier gekreukeld rondom de lamp bevestigt.

2: Grip hoofd

Een grip hoofd kun je op de stok van een softbox bevestigen. Met het grip hoofd kun je diverse items vastklemmen, zoals doeken of reflectie-accessoires.

3: Gaffer tape

Met (witte) Gaffer tape kun je accessoires labelen  of snoeren wegwerken. Dit is handig om ongelukken op de set te voorkomen en daarnaast ook handig voor het organiseren van kabels en apparatuur.

In de SMAPP Serie door Muse Storytelling wordt uitgelegd welke andere handige tools je nodig hebt bij een videoshoot.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta