3 doe-het-zelf tips

3 doe-het-zelf tips

Redactie 2229
Fotografie is alles behalve een goedkope hobby. Je begint bij de camera met mogelijk ook een paar lenzen maar zelfs dan, voordat je ├╝berhaupt de kans hebt gehad om te beginnen, realiseer je je dat dit niet altijd genoeg is. Daarom laten we met de volgende tips zien dat het niet altijd duur hoeft te zijn.

Tip 1: Zonnekap

De zonnekap is een item van je camera dat belangrijk is om in je fototas te hebben. Vaak is dit niet het stevigste maar ook niet het goedkoopste onderdeel. Gooi je gebruikte starbucks bekerhouder een keer niet weg maar gebruik het om er zelf een snelle zonnekap van te maken.

zonnekap

Tip 2: Vintage foto's

Wil je een keer je foto's er wat klassieker uit laten zien zonder alle nabewerking. Smeer een beetje vaseline op de rand van je lens en al snel zal het gewenste effect tevoorschijn komen. Pas wel op want je wilt natuurlijk niet je lens beschadigen.

Vaseline

Tip 3: Bokeh foto's

Een beetje bokeh op je foto's is een enorme meerwaarde en fleurt je foto's direct op. Toch is dit effect lastig te verkrijgen zonder primelens. Wij hebben de oplossing. Knip uit een kaartje de gewenste bokeh vorm en plak dit over je lens. Leer hier meer over bokeh.

Bokeh

Simpel en effectief. Bekijk hier meer doe-het-zelf tips. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie