3 dingen om te onthouden bij een newborns shoot

3 dingen om te onthouden bij een newborn shoot

Fokelien Broekstra 492
Newborn fotografie wordt steeds populairder. Steeds meer mensen willen hun pasgeboren kindje op de mooiste manieren vastleggen. Wij geven je drie tips om een goede newborns foto te maken en leggen je uit waar je rekening mee moet houden

Laat de baby in zijn waarde

De baby is in de shoot de baas. Hij kan op een onderbewuste manier prima aangeven of iets prettig is of juist niet. Als je merkt dat een bepaalde positie een weerstand geeft, dan kan je beter wat anders gaan proberen. Hou de baby ook altijd goed in de gaten. Zorg ervoor dat de ouder in de buurt is om in spontane omstandigheden te handelen.

Eigen Hygiëne

Baby’s zijn erg kwetsbaar zorg daarom dat je altijd je handen wast voor je aan het werk gaat met het kindje. Zorg dat je met een koortslip uit de buurt blijft van het kindje. Dit kan erg schadelijk zijn voor een kindje. Laat dit ook aan de ouders weten en laat ze zelf beslissen of ze toch met je aan het werk gaan of het uitstellen.

Schone kleren en voeding

Zorg dat de ouders schone kleren meenemen. Vooral nieuwe ouders vergeten dit nog weleens mee te nemen in de tas. Ook voeding kan handig zijn. Als het kindje eenmaal honger heeft, blijft het huilen. Een huilende baby wil geen enkele ouder op de foto. Hou daarnaast rekening met tijd voor verschonen en voeding. Hierdoor kun je gewoon rustig aan het werk gaan.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien