3 dingen die jij nodig hebt als landschapsfotograaf

3 dingen die jij nodig hebt als landschapsfotograaf

Senta Bemelman 283
Bij het inpakken van je cameratas voor een nieuw fotografieavontuur denk je misschien alleen aan fotografie-accessoires. Maar als landschapsfotograaf heb je ook baat bij gewone producten die niets met fotografie te maken hebben. Kijk snel welke drie dingen niet mogen ontbreken in jouw tas!

Als landschapsfotograaf ben je vaak een langere tijd buiten en kom je op avontuurlijke plekken terecht.

EHBO-kit

Wanneer je door een ruig landschap loopt, kun je jezelf verwonden. Zorg dat je altijd een EHBO-kit bij je hebt in het geval van nood.  Hierdoor ben je goed voorbereid op iedere situatie. Wanneer je alleen op pad gaat is het ook belangrijk om altijd aan iemand door te geven waar je bent en hoe laat je terug komt. Hiermee voorkom je dat bij een ongeval niemand aan de bel trekt.

Zaklamp

Een zaklamp is een logische aanvulling van je fotografietas. Soms kan de lucht erg donker worden bij slecht weer en kun je een zaklamp gebruiken als extra lichtbron. Daarnaast is het ook een handige tool wanneer je bij schemering of in het donker fotografeert. Door de zaklamp kun je voorkomen dat je over uitstekende wortels of losse takken struikelt.

Eten en drinken

Zorg dat je voldoende eten en (warm) drinken bij je hebt. In alle haast kun je dit vergeten, waardoor je uiteindelijk eerder terugkeert dan dat je eigenlijk in gedachten had. Door een hongergevoel vermindert je concentratie en motivatie om door te gaan. Hierdoor mis je mogelijk mooie foto’s!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta