3 boeken tips

3 boeken tips

Nadja Geskus 2784
Naast dat boeken informatief kunnen zijn, kunnen ze ook erg inspirerend zijn. Wij zetten een aantal interessante boeken voor je op een rijtje.

Martin Hogeboom – Everyday People

Fotograaf Martin Hogeboom begon in 2013 met een bijzonder fotoproject. Op dagelijkse basis maakte hij portretten van de mensen die hij, al dan niet toevallig, tegen het lijf liep. Naast dat dit prachtige portretten opleverde, sprak hij ook uitvoerig met zijn 'modellen' en hoorde de mooiste, leukste en ontroerendste verhalen. Een selectie van de bijna zevenhonderd foto's besloot hij te bundelen in dit boek, dat dezelfde titel draagt als het project, 'everyday people'. Om het boek te kunnen realiseren, organiseerde Martin een crowdfunding-campagne via het platform Voordekunst. In acht dagen was het beoogde bedrag behaald en kon het boekwerk geproduceerd worden. 'De mooiste kanten van deze serie zijn voor mij de ontmoetingen met prachtige mensen en de verhalen daarachter', aldus de fotograaf. 'Ik heb gelachen, leuke gesprekken gevoerd, iets van ze geleerd en geluisterd naar hun adembenemende verhalen. Met deze portretten heb ik een deel van hun leven in beeld willen vangen.'

€ 30,-
Auteur: Martin Hogeboom
ISBN: 9789082410211
Bestellen: www.martinhogeboom.nl

Boeken tips

Brandon Stanton – Humans of New York: Stories

In deze editie van digifoto Starter gaan we op pad met de fotograaf achter Humans of Amsterdam, maar het begon allemaal in New York. Fotograaf Brandon Stanton besloot in 2010 dat hij de inwoners van de bijzondere stad wilde vastleggen. Via zijn blog publiceerde hij de foto's en interviews die hij nam en al snel kreeg hij voet aan de grond. Na drie jaar had hij meer dan een miljoen volgers en maakte hij zijn eerste fotoboek met een selectie van portretten en korte verhalen. Het bleek een geweldige zet, want zijn populariteit explodeerde en tegenwoordig heeft hij ruim zestien miljoen volgers op Facebook. In Humans of New York: Stories komt een nieuwe groep mensen aan bod en wordt er nog meer aandacht gegeven aan de bijzondere verhalen die ze vertellen. Het moge duidelijk zijn dat Brandon met zijn interviews nóg meer de diepte in gaat dan hij al deed. Humans of New York: Stories biedt een inspirerende blik op een wereldstad en geeft een gezicht aan haar inwoners.

€ 24,99
Auteur: Brandon Stanton
ISBN: 9781250058904
Bestellen: www.bol.com

Boeken tips

Joke Beers-Blom en Carola Rood-van Diepen – Praktische Studiofotografie

In de basiscursus studioportret heb je al het één en ander kunnen leren over het maken van een goede foto in de studio. Wil je hier graag meer over weten of wil je je bestaande technieken verbeteren, dan kunnen auteurs Joke Beers-Blom en Carola Rood-van Diepen je helpen om een stap verder te komen. In dit rijk geïllustreerde boek nemen zij je aan de hand om je verder te verdiepen in studiofotografie. Verschillende technieken, apparatuur en workflows komen aan bod. Zo leer je niet alleen hoe een studioflitser werkt, maar verwerk je je gemaakte foto's ook snel en efficiënt. De auteurs bespreken verschillende praktijkcases, zoals productfotografie, portretfotografie en stillevens. Kortom, wil je je beheersing van studiofotografie naar een hoger plan tillen en daarnaast een creatieve stijl ontwikkelen? Dan is dit boek onmisbaar.

€ 30,-
Auteurs: Joke Beers-Blom en Carola Rood-van Diepen
ISBN: 9789059406216
Bestellen: www.vanduurenmedia.nl

Boeken tips

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja