Maak je zwart-witfoto nog mooier in Lightroom!

3 bewerkingstips voor mooie zwart-witfoto’s (Lightroom)

Senta Bemelman 408
Een zwart-witfoto kan nog krachtiger worden in de nabewerking. Probeer ook eens een van deze makkelijke manieren uit in Lightroom.

Bij zwart-witfotografie is de belichting extra opvallend omdat kleuren ontbreken. Let tijdens het fotograferen op de juiste belichtingsinstellingen. Daarnaast kun je ook in de nabewerking de belichting goed aanpassen.

Contrast

Een goede manier om je foto sterker te maken, is door middel van contrast. Maak schaduwen donkerder en breng lichte delen meer naar voren. Bekijk in de onderstaande video snel drie manieren waarop je jouw wart-witkiekjes nog mooier maakt.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Heb jij ook een mooie zwart-witfoto, upload deze in onze Gallery

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta