3 apps voor nabewerking op jouw smartphone

3 apps voor nabewerking op jouw smartphone

Senta Bemelman 921
Snel foto’s kieken met jouw smartphone is gemakkelijk. Maar deze goed bewerken op de telefoon zelf? Gebruik deze handige apps voor nog mooiere smartphone-foto’s!

Op het gebied van smartphones heb je twee kampen: iPhone en Android. Niet iedere app is voor beide geschikt. Daarom is er voor zowel iPhone en Android een overzicht.

iPhone

1: Enlight

Maak een mooie double-exposure foto of gebruik een vintage filter om jouw foto op te leuken. Met enlight kun je de belichting aanpassen of jouw foto omtoveren tot een schilderij.

2: Adobe Photoshop Express

Gebruik foto’s uit de Creative Cloud, van Facebook, Dropbox of Google Photos. Maak leuke collages of bewerk gemaakte foto’s met Adobe Photoshop Express.

3: Color Pop Effects

Benadruk de kleuren die terugkomen op jouw foto’s door kleurisolatie. Gebruik Color Pop Effects voor aparte en opvallende foto’s!

Ook voor Android-toestellen zijn veel fotografie-apps beschikbaar. Hieronder drie apps die opvielen.

Android

1: Photo Director

Met Photo Director kies je leuke fotoframes of kekke filters en bewerk je snel jouw foto’s. Maak een creatief collage of gebruik een visueel histogram tijdens de nabewerking. De app heeft een uitgebreid assortiment aan mogelijkheden.

2: Snapseed

De app Snapseed, geproduceerd door Google is een bewerkingsprogramma met veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld aan fotostacking doen en diverse brushes en filters gebruiken.

3: Photo Editor Pro

Met Photo Editor Pro voeg je gemakkelijk effecten toe aan jouw smartphone-foto’s. Je kan snel foto’s bewerken en hebt veel mogelijkheden om foto’s op te leuken!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta