25 tips

25 tips en ideeën voor prachtige landschapsfoto's

Mark IJsendoorn 434
Dit zijn 25 tips voor iedereen die wel eens een camera op een landschap gericht heeft en heeft gedacht: ‘waarom ziet mijn foto er zo saai uit?’

Als je google vraagt om landschapsfoto's komen de meest spectaculaire natuurbeelden voorbij. Zo lijkt het bijna alsof je niet meer nodig hebt dan een camera en wat natuurschoon om goede foto's te krijgen, maar natuurfotografie valt nog niet mee. Gelukkig geeft Toma Bonciu (Photo Tom) je deze 25 tips mee om echt goede natuurfoto's te maken.

Het geheim van natuurfotografie: vroeg opstaan

Toma Bonciu (Photo Tom) is een professionele Roemeense natuurfotograaf, en is dus een goede bron van kennis als het gaat om landschapsfotografie. In deze video geeft hij een flink aantal handige tips om echt indrukwekkende uitzichten vast te leggen. Een van de belangrijkste geheimen: sta vroeg op. Bonciu legt in detail uit hoe je een mooie zonsopkomst fotografeert. Water is bovendien een van zijn favoriete onderwerpen. Zo legt hij uit met welke middelen je een bijna surrealistisch beeld van een meer of rivier kunt maken, en waarom je spectaculaire beelden kunt krijgen als je net na een regenbui gaat fotograferen. Bovendien geeft hij tips over het zoeken naar interessante perspectieven en objecten die je kunnen helpen eentonige en saaie natuurfoto's te vermijden.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark