2017: 100 jarig bestaan van Nikon

2017: 100 jarig bestaan van Nikon

Fokelien Broekstra 855
1917 was het startjaar van Nikon Corporation, nu 100 jaar later viert Nikon zijn 100 jarig bestaan. Ze hebben een speciale website en video geïntroduceerd. Officieel is Nikon pas op 25 juli jarig. Wij zijn benieuwd wat voor bijzonderheden we nog meer kunnen verwachten.

Geschiedenis

Nikon werd in 1917 opgericht als Nippon Kogaku Kogyo Kabushikigaisha. Maar in 1988 werd het bedrijf omgedoopt tot Nikon Corporation, naar de camera’s die het bedrijf groot hadden gemaakt. Nikon introduceerde een kort filmpje waarin de geschiedenis met zijn hoogtepunten mooi wordt laten zien. 

 

Vieren

Nikon heeft om het 100 jarig bestaan echt tot een jubileum jaar te maken, jubileum editie van de Nikon Photo Contest georganiseerd en er is een speciale website in het leven geroepen. Waarschijnlijk volgen er in aanloop naar 25 juli nog meer verassingen. 

Nikon aan het woord

‘Wij van Nikon willen iedereen hartelijk bedanken voor de support voor de ontwikkeling van ons bedrijf in de afgelopen 100 jaar. Als onderdeel van onze honderdste verjaardag hebben we een Aniversary logo en een speciale website in het leven geroepen’, meldt Nikon in de beschrijving van de video op hun YouTube-account.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien