13 tips voor portretfotografie op locatie (video)

13 tips voor portretfotografie op locatie (video)

Senta Bemelman 439
Maak jij graag portretten op locatie? Lees en kijk in dat geval snel en gebruik ook deze handige video waarin dertien tips worden toegelicht op het gebied van portretfotografie.

Binnen vier muren fotograferen is erg fijn omdat je volledige controle kan krijgen over het licht. Maar ga ook eens de uitdaging aan en neem je camera (en model) mee op pad! Omdat je wisselend licht hebt, leer je beter werken met accessoires zoals een reflectiescherm. Daarnaast kun je ook buiten meer inspiratie opdoen door de variatie in achtergrond. Hierdoor kun je portretten anders maken door de variatie in achtergrond.


Handige tips

In de onderstaande video komen dertien handige tips voorbij die je moet weten als portretfotograaf. In de video worden slechts elf tips genummerd, maar komen dertien aan bod. Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta