‘Azure Window’ Malta ingestort

‘Azure Window’ Malta ingestort

Fokelien Broekstra 1005
De bekendste rotsformaties van Malta: de Azure Window. Sinds gister bestaat de rotsformatie niet meer. Na een hevige storm is de rotsformatie ingestort. Een mooie fotolocatie is hiermee verloren gegaan.

Azure Window

De Azure Window is een kalkstenen rotsformatie die ongeveer 50 meter boven het water uitsteekt. De rots heeft zich door de jaren heen gevormd door de invloeden van regen, wind en zeewater. Voor veel mensen was de natuurlijke brug het water in een prachtige fotolocatie van de kust van Malta. Het doorkijkje van de rots werd regelmatig gebruikt als frame voor een grotere foto.   

Storm

De rotsformatie was niet meer bestemd tegen de zware storm die afgelopen dagen over het eiland trok. Eerder bleek al dat de rots zijn stevigheid had verloren. Gister stortte de rots in zee, waardoor er nu een lege ruimte over is gebleven in het aanblik.

Fotolocatie

De rotsformatie was een bekende fotolocatie voor veel fotografen. Duizenden foto’s zijn er gemaakt van de rotsformatie. Op social media worden massaal foto’s geplaats van de rots als eerbetoon aan de Azure Window.
 

 

Heb jij nog een mooie foto van de Asure Window? Deel hem dan in onze lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien