Waarom compositie essentieel is bij sportfotografie

compositie bij sportfotografie

Redactie digifoto Starter 1694

Bij alle takken van de fotografie is compositie belangrijk, maar bij sport nét een beetje meer. Bekijk nu de video waarin wordt uitgelegd waarom compositie essentieel is bij sportfotografie!

Sportfotografie - Compositie

In de video geeft David Bergman uitleg en tips over een goede compositie bij sportfotografie. Hierbij draait het om de juiste verhouding tussen de voor- en achtergrond. Zorg dat elementen op beiden vreedzaam samen gaan en niet vechten om het oog van de kijker. Neem bijvoorbeeld een hekwerk om het sportveld. Je brein denkt deze automatisch weg, wanneer je naar de sport kijkt, maar je camera heeft hier meer moeite mee. Let in dit geval op je instellingen, compositie en focuspunt. Bekijk de video hieronder.

David Bergman

Fotograaf David Bergman is al ruime tijd actief als fotograaf en heeft in de loop der jaren een aardig portfolio opgebouwd. Zijn werk toont veel diversiteit, van celebrity-portretten tot sportfotografie. David draait er zijn hand niet voor om en wisselt gemakkelijk van fotografiegenre. Bekijk meer werk van de fotograaf op zijn website.
 

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie