Fotowedstrijd: Zonsondergang

Fotowedstrijd: Zonsondergang

jesse kraal 19179
In digifoto Starter 2.2013 (verschijnt 2e week juni) gaan we je uitgebreid uitleggen hoe je de zonsondergang spectaculair op de foto zet. Ga aan de slag met onze tips, stuur je beste foto's in en maak kans op een van de mooie prijzen, zoals een superstevig statief of een grote cameratas!

Nu de zon eindelijk flink is gaans schijnen hebben ook wij de zomer in onze bol. Wat is er dan een beter thema dan 'zonsondergang'? Trek er dus op uit, geniet van de zon en maak tegen het einde van de avond de mooiste foto van de zonsondergang. Veel leuker kunnen we het niet maken toch?

Inzenden kan tot en met 21 juli 2013. Let op: maximaal twee inzendingen per persoon!

Hoofdprijs: Vanguard Alta Pro 263AGH t.w.v. 299,90 euro

Met deze combinatie van statief en balhoofd maak jij voortaan haarscherpe foto's. Het Alta Pro-statief is zeer flexibel en stabiel en biedt meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Met het innovatieve Multi-Angle Central Column (MACC)-systeem kun je de middenzuil verstellen in hoeken van 0 tot 130-graden. Het Instant Swivel Stop-n-Lock (ISSL) Systeem herpositioneert de middenzuil stevig in één simpele beweging in slechts een paar seconden, met behoud van de stabiliteit van het statief. Rubberen antislipvoetjes met spikes zorgen voor extra grip op ongelijk terrein. Het statief komt inclusief GH-100 balhoofd met pistoolgreep. Je kunt het balhoofd 360 graden draaien door de handgreep in te knijpen. Dat stelt je in staat om vrij je compositie te bepalen. De combinatie kan maximaal 6 kilo aan gewicht dragen en weegt zelf slechts 2,65 kilo. Het statief heeft een maximale werkhoogte van 175,5 cm.

Vanguard Alta Pro

Tweede prijs Vanguard The Heralder 38 t.w.v. 199,90 euro

Win je de tweede prijs, dan vervoer je voortaan al je fotoapparatuur in deze stijlvolle messenger bag. De Heralder 38 geeft je met één snelle ritsbeweging toegang tot je camera. Ga je zonder camera op stap? Dan verwijder je de uitneembare binnentas en tover je de Heralder om tot een alledaagse schoudertas. De gevoerde anti-slipschouderband zorgt ervoor dat het gewicht goed op je schouders wordt verdeeld. Een gewatteerd laptopvak is aanwezig en uiteraard biedt de tas diverse vakjes voor accessoires.

Vanguard heraldwer

Derde prijs: Lowepro Urban Photo Sling 250 t.w.v. 99 euro

Met de Urban Photo Sling 250 vervoer je een spiegelreflexcamera of compacte systeemcamera op een snelle en comfortabele manier. Je kunt de cameratas op drie manieren dragen: op je rug, op je heup of onder je borst. Urban Photo Sling 250 heeft een snelle toegang aan de bovenzijde zodat je camera altijd binnen handbereik is. Naast je camera past er tablet zoals de iPad of Samsung Galaxy Tab in de tas. De Urban Photo Sling 250 heeft hiervoor een speciaal vak met zachte voering zodat het tabletscherm niet kan beschadigen.

LowePro

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren

  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.

 • Stap 2 - Uploaden

  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.

 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd

  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je uploadt komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.

 • Inzendingen bekijken

  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Inzendtermijn

Inzenden kan tot en met zondag 21 juli 2013, 23:59. Daarna kiest de jury zo snel mogelijk de winnaars. Deze worden op de website bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht (via e-mail).

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van digifoto Starter – hierna te noemen digifoto Starter) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart digifoto Starter van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven digifoto Starter het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in digifoto Starter magazine en/of op www.digifotostarter.nl.
 • Medewerkers van digifoto Starter / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 21 juli 2013.

Met dank aan Vanguard en Degreef & Partner voor het beschikbaar stellen van de prijzen

afbeelding van jesse kraal
Door: JesseKraal

JesseKraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Lex Schulte

Mogen zonsopkomsten ook?

afbeelding van Julian

Voor de vroege vogels: dat mag!

afbeelding van Rosbeek1985

Heb 2 mooie foto's van een zonsondergang. Het uploaden lukt alleen niet echt...

afbeelding van anoniem

ik moet zeggen, ik vind dat jullie dit leuk doen digifotostarter! leuke opzet en leuke wedstrijden! ik kan hier zeker wat leren! ook de 'uitleg bij de foto' zijn leuke stukjes!
ga zo door zou ik zeggen!

afbeelding van Julian

Dankjewel, graag gedaan!

afbeelding van ThomaZ83

Als eerste, wat een leuke wedstrijd.
Ik ben na heel lang er over nagedacht te hebben om toch mee te gaan doen met fotowedstrijden.
Alleen een ding wat mij al meteen opviel is dat er mensen zijn die de opdracht niet serieus nemen (voorbeeld NRC wedstrijd) en of reclame lopen te maken in de gallery's (username: pallusttromin1971).
Is dit gebruikelijk? want ik vind het zelf persoonlijk een beetje storend als ik van andere deelnemers foto's bekijk (die het wel serieus nemen) en ineens komen er stock/reclame urls voorbij...

Groetjes,
Thomas

afbeelding van Julian

Hoi Thomas,

De foto's worden aan het einde van de wedstrijd allemaal bekeken, de jury neemt uiteraard alleen serieuze inzendingen in overweging. Reclame wordt verwijderd!

afbeelding van Sjoerd Dobbinga

Is het mogelijk mijn foto's te verwijderen en opnieuw te uploaden? Ze worden niet getoond want de bestanden zijn te groot (maar daar kwam ik dus pas achter toen ik ze geüpload had en ze niet kon bekijken)
Alvast bedankt.

afbeelding van Meeko

Leuke wedstrijd zeg! Goede tips ook in jullie magazine betreffende de zonsondergangen, maar pffff....wat is het af en toe lastig met de belichtingsinstellingen, ik probeer maar van alles uit en check dan aan de hand van het resultaat wat de uitwerking ervan is! Wel goed voor me om er zo mee aan de gang te gaan, dus dank daarvoor :-)

afbeelding van pascal7

Leuke wedstrijd en als ik zo de inzendingen zie is er veel concurrentie. Zelf heb ik heel veel zonsondergangen op foto staan dus is het wel even zoeken naar de beste foto.