Fotowedstrijd: Winter Wonderland

Fotowedstrijd: Winter Wonderland

Jasper van Bladel 8743
De winter is altijd een bijzonder fotogeniek seizoen. Jullie mogen de camera uit het vet halen voor onze fotowedstrijd Winter Wonderland. Zend je beste foto in en maak kans op mooie prijzen.

De eerste echt koude dagen hebben we achter de rug en inmiddels draaien de kerstliedjes op menig radiostation. Kortom: het is winter. Een seizoen dat voor ons fotografen altijd een waar genot is. Sneeuw, ijs en mist doen het altijd goed op de foto. Vandaar dat het thema voor onze nieuwe fotowedstrijd Winter Wonderland is. We zien jullie foto’s graag tegemoet!

UPDATE: De uitslag is bekend, bekijk 'm hier!

Bekijk hier alle inzendingen. En kijk hier voor inspiratie.

Foto: Louise Schippers

Maximaal twee inzendingen per persoon - inzenden kan tot en met 31 januari 2017

Hoofdprijs: Profotonet zwart-wit afdruk van het formaat 60x90 t.w.v. €50 + een cadeaubon van Profotonet t.w.v. €50

De winnaar krijgt met deze prijs de mogelijkheid om zijn of haar winnende foto op een prachtige manier af te laten drukken. Een zwart-witte foto heeft veel donkere delen en belangrijke gradaties in grijs en zwart. Bij een afdruk van een goede zwart-witfoto is het dus belangrijk dat de zwarte en grijze tinten in de uiteindelijke print accuraat worden gedrukt. Zwart moet zwart zijn en grijs moet grijs zijn. Zeker bij schaduwen of donkere delen in foto's is het enorm belangrijk dat details en gradaties nog zichtbaar zijn.

Profotonet weet daar wel raad mee, ze hebben er een speciaal procedé voor: Piezography K7. Dat is een speciaal afdrukproces, waarbij gewerkt wordt met zeven verschillende soorten inkt in grijstinten. Dit betekent automatisch ook dat voor dit proces een totaal andere printer wordt gebruikt, omdat de normale zwart-witafdrukken die Profotonet aanbiedt, worden gedrukt met behulp van drie soorten inkt. Met deze printer met inkt in zeven verschillende grijstinten kunnen heel subtiele gradaties en nuances worden gedrukt. Profotonet zegt dat de foto's een unieke diepte en dimensie bevatten, die met een andere techniek maar moeilijk te benaderen is. De foto's bevatten meer details in donkere en lichte partijen.

Met dank aan Profotonet voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Publieksprijs: Een jaarlang digifoto Starter magazine

Een leuke feature van de nieuwe website is dat je foto's een 'Like' kan geven. Je kan een foto liken door op het hartje te klikken. Krijgt jouw inzending de meeste likes (/hartjes) dan win jij een jaarlang digifoto Starter magazine.

LikenCovers

Inzending t/m 31 januari 2017

Je hebt tot en met 31 januari 2017 (23:59) de tijd om je foto's in te zenden. Daarna sluiten we de inzendmogelijkheid en maken we de winnaar zo snel mogelijk bekend.

Let op! Maximaal twee inzendingen per persoon!

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren 
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden 
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je uploadt komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken 
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van digifoto Starter – hierna te noemen digifoto Starter) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart digifoto Starter van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven digifoto Starter het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in digifoto Starter magazine en/of op www.digifotostarter.nl.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Medewerkers van digifoto Starter / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 januari 2017.
afbeelding van Welmoed

Hoi Jasper,

Hoe groot mag een foto zijn die je inzend voor een fotowedstrijd. Ik vind het niet of ik zie het over het hoofd.

Bijvoorbaat dank,

Vriendelijke groet
Welmoed van der Meer