Fotowedstrijd: Lange sluitertijd

Fotowedstrijd: Lange sluitertijd

Thomas 6980
In digifoto Starter 4.2015 hebben we het uitgebreid over fotograferen met een lange sluitertijd. Je mag nu zelf aan de slag voor deze fotowedstrijd. Grijp je statief en stel je camera lekker langzaam in. De mooiste foto's maken kans op prachtige prijzen!

Lange sluitertijden proberen we meestal te vermijden, zodat er geen bewegingsonscherpte in onze foto's voorkomt. We willen alles haarscherp in beeld. Echter, lange sluitertijden kunnen voor erg bijzondere en leuke effecten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan 'light painting', sfeervolle nachtfoto's en zelfs brandend staalwol.

In digifoto Starter 4.2015 kun je veel inspiratie vinden, maar er is nog veel meer mogelijk. Laat je creativiteit de vrije loop en laat zien wat jij allemaal kan met een lange sluitertijd.

Maximaal twee inzendingen per persoon - inzenden kan tot en met 31 maart 2016

Hoofdprijs: Samyang 50mm f/1.2 AS UMC CS t.w.v. €479,-

De grote winnaar gaat met een bijzondere lens naar huis. Met deze Samyang 50mm f/1.2 maak je ongelofelijk scherpe foto's en kun je, ook bij weinig licht, nog goed fotograferen. Samyang maakt kwalitatief hoogstaande lenzen, waarmee je handmatig moet scherpstellen. Dit is misschien even wennen, maar een ontzettend goede oefening om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

De Samyang 50mm f/1.2 wordt gemaakt voor systeemcamera's met Sony E-, Fujifilm X-, Canon M- en Micro Four Thirds-vatting. Heb je een spiegelreflexcamera, dan ontvang je de Samyang 50mm f/1.4 AS UMC, die voor alle lensvattingen beschikbaar is. Bovendien zijn beide lenzen als cine-uitvoering beschikbaar, met traploos instelbare scherpstel- en diafragmaring. Je kunt dus eigenlijk kiezen uit vier lenzen!

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Tweede prijs: Eminent EM 7480 t.w.v. €119,50

Win je net niet de hoofdprijs, dan krijg je alsnog een mooie prijs. Deze Eminent EM7480 is een uitgebreide mediaspeler die zonder moeite al je films en series in hoge resolutie afspeelt. Doordat de mediaspeler geen ventilator heeft, is hij bovendien muisstil. Je kunt dus in alle rust je films kijken, zonder dat je gestoord wordt.

Tot slot heb je nog de mogelijkheid om de sd-kaart van je camera aan te sluiten op de Eminent EM7480, op die manier kun je meteen je foto's en video's op groot formaat bekijken.

Beschikbaar gesteld door Eminent.

Derde prijs: GGS Fotospeed F1 fotoriem t.w.v. €89,-

De standaard nekriem die je bij een camera krijgt, is vaak niet erg comfortabel. Hij snijdt in je nek en verdeelt het gewicht van de camera niet goed, waardoor je klachten kunt krijgen. Met de GGS Fotospeed F1-fotoriem is dat verleden tijd. Deze riem is voorzien van zachte gelpads. Het gepatenteerde okselriempje zorgt voor een stabiele positie van het schouderstuk.

De riem wordt ook wel het King Kong-model genoemd en dat is niet voor niets: de extra brede schouderband zorgt voor optimaal comfort. Ook zorgt het ontwerp ervoor dat je de camera supersnel via de riem naar je gezicht kunt brengen. De connector naar de camera kan snel losgekoppeld worden en gebruikt worden om de camera op een Arca-Swiss statiefkop te zetten.

Beschikbaar gesteld door Lamina Nederland.

Loting: 100 x 1TB opslag bij TransIP Stack voor onbepaalde tijd

Naast de vaste prijzen, maken we deze keer honderd deelnemers blij met 1 Terabyte aan opslagruimte bij Stack, de nieuwe cloud-opslag van TransIP. Dit biedt niet alleen veel ruimte, maar ook veiligheid. Al je bestanden worden namelijk versleuteld met een 256-bit AES sleutel. Via de website kun je zowel raw- als Photoshopbestanden bekijken.

Door middel van de Stack app voor iOS en Android kun je die bestanden bekijken en upload je (automatisch) al je foto's en video's. Heb je nog ruimte over? Laat je vrienden meegenieten! Ze krijgen een eigen pagina en inloggegevens toegewezen. De abonnementen worden willekeurig verdeeld over de deelnemers.

Beschikbaar gesteld door TransIP.

Inzending t/m 31 maart 2016

Je hebt tot en met 31 maart 2016 (23:59) de tijd om je foto's in te zenden. Daarna sluiten we de inzendmogelijkheid en maken we de winnaar zo snel mogelijk bekend.

Let op! Maximaal twee inzendingen per persoon!

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren 
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden 
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je uploadt komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken 
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van digifoto Starter – hierna te noemen digifoto Starter) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart digifoto Starter van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven digifoto Starter het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in digifoto Starter magazine en/of op www.digifotostarter.nl.
 • Medewerkers van digifoto Starter / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 maart 2016.

Met dank aan Transcontinenta, Eminent, Lamina Nederland en TransIP voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van Thomas

ThomasKouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanThomas

afbeelding van sebastiaanposthuma

top wedstrijd.

afbeelding van CrS

Perfect wedstrijd voor mij om bij DigiFoto Starter te beginnen. Success allemaal!

afbeelding van mctubeminecraft_80122

Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt? Tis al bijna een maand later...