Mooie compacte aanvullingen

Canon breidt PowerShot G-serie uit met twee hoogwaardige compactcamera’s

Siem van Woerkom 334
Canon biedt content creators, vloggers en enthousiaste fotografen twee nieuwe modellen waarmee zij hun creativiteit en technische mogelijkheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

Twee nieuwe compacte krachtpatsers

Canon Europe maakt vandaag bekend haar prestigieuze PowerShot G-serie uit te breiden met twee nieuwe compactcamera’s met een grote beeldsensor die een harmonieuze mix van prestaties en draagbaarheid bieden. Met een hoge snelheid bij continu-opnamen en 4K-video (zonder crop) biedt Canon content creators, vloggers en enthousiaste fotografen een model waarmee zij hun creativiteit en technische mogelijkheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

Voortbouwend op de kwaliteit van Canon’s huidige productlijn is de PowerShot G5 X Mark II uitgerust met een nieuwe 5x f/1.8-2.8 lens en een pop-up EVF, perfect voor gepassioneerde fotografen die op zoek zijn naar een lichtgewicht, maar krachtige camera voor op reis. De PowerShot G7 X Mark III heeft een 4.2x f/1.8 – 2.8 zoomlens en een 3.5mm microfoonaansluiting om content creators en vloggers een indrukwekkende beeldkwaliteit en kristalheldere geluidsregistratie te bieden.

Klein maar sterk

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III wegen respectievelijk slechts 340 en 304 gram. Beide modellen maken gebruik van Canon’s krachtige DIGIC 8-beeldprocessor voor ongeëvenaarde opnameprestaties met een compactcamera die moeiteloos in een jaszak past. Met een 20,1 Megapixel 1,0-type stacked sensor produceren beide modellen een indrukwekkende beeldkwaliteit met natuurlijke kleuren voor foto’s en 4K-videobeelden.

Door gebruik te maken van het CR3 RAW-formaat hebben de nieuwste aanwinsten binnen Canon’s PowerShot G-serie een groot dynamisch bereik dat volledig wordt ondersteund door Canon Digital Photo Professional (DPP) en andere belangrijke software die door derden is ontwikkeld, waardoor gebruikers tijdens de nabewerking over meer flexibiliteit beschikken.

De PowerShot G5 X Mark II is uitgerust met een hoogwaardige 5x zoomlens – ontwikkeld met behulp van Canon’s expertise op het gebied van optica – om scherpe beelden te creëren voor ervaren fotografen die op zoek zijn naar een tweede, compacte camera. Samen met het razendsnelle diafragma van f/1.8-2.8 is dit model perfect voor het maken van opnamen in omgevingen met weinig licht, zoals avondopnamen tijdens stedentrips, zodat fotografen meer, sneller en helderder kunnen fotograferen dan ooit. De PowerShot G7 X Mark III heeft een 4.2x f/1.8-2.8 zoomlens om vloggers, die op verschillende locaties en onder wisselende omstandigheden videobeelden vastleggen, te helpen bij het maken van videoclips met een hoge resolutie, ongeacht de lichtintensiteit. De geringe scherptediepte is mogelijk dankzij het grote diafragma van de nieuwe PowerShot G-modellen en stelt fotografen in staat onderwerpen met ongekend scherpe details vast te leggen en een prachtig bokeh-effect te creëren voor opnamen met een professionele uitstraling.

Automatisch of handmatig

Deze nieuwe compactcamera’s bieden volledige creatieve controle in zowel de Automatisch- als Handmatig-modus en stellen ervaren fotografen en vloggers in staat hun eigen profiel op te bouwen. De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III voelen vanaf het eerste moment vertrouwd aan en zijn gemakkelijk in gebruik. Het ontwerp van het menu is gebaseerd op dat van de beste Canon EOSmodellen. Met hun DSLR-achtige niveaus van bediening en personalisatie kunnen gebruikers van deze modellen hun technische vaardigheden onderweg verbeteren.

Een bedieningsring geeft rechtstreeks toegang tot belangrijke instellingen en zorgt zo voor een meer praktische aanpak en een eenvoudige bediening. De in een hoek van de PowerShot G5 X Mark II geplaatste pop-up OLED EVF heeft een 100 procent bereik en telt 2,2 miljoen dots om creatieve composities nog gemakkelijker te selecteren, terwijl het kantelbare touchscreen een uitstekend beeld geeft bij opnamen die vanuit diverse hoeken worden gemaakt. Voor vloggers garandeert de touchscreen-functie van de PowerShot G7 X Mark III de mogelijkheid om video’s en foto’s van henzelf met een perfecte beeldscherpte vast te leggen – op de juiste plaats in het beeld en met een vlekkeloze kwaliteit.

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III bieden beide een betrouwbare AF-functie. Er is ook een handige AF+MF-functie om de scherpstelling ook na het bereiken van AF handmatig aan te passen en onderwerpen nog nauwkeuriger vast te leggen. Een ingebouwd ND-filter staat garant voor fascinerend beeldmateriaal met levensechte kleuren, zelfs bij opnamen in fel zonlicht.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon PowerShot G7 X Mark III en Canon PowerShot G5 X Mark II kunnen beide al vanaf 9 juli 2019 gereserveerd worden in de officiële Canon Store of bij één van de officiële Canon-dealers en zijn vanaf augustus 2019 te koop. De PowerShot G7 X Mark III heeft een verkoopadviesprijs van €799,99, de PowerShot G5 X Mark II van €949,99.

Ga voor meer informatie over de PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III naar de Canon website.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem