Bruidspaar recreëert bruidsreportage na verliezen van de foto's door de fotograaf

Renzo Gerritsen 363
Wat doe je als de fotograaf alle foto's verliest van de mooiste dag van je leven? Precies! Je maakt ze opnieuw.

Een bruid en bruidegom wiens huwelijksfoto's werden geruïneerd reizen nu rond de wereld om alle speciale momenten van hun bruiloft te recreëren. Ché en Warren Dyer uit Londen trouwden in 2013 in hun voormalige huis in Zuid-Afrika. Tot grote verbazing verloor het bruidspaar bijna alle foto's van hun grote dag nadat de hond van de fotograaf de schijf met de drukknopen krabde. De harde schijven zijn naar twee bedrijven gestuurd voor gegevensherstel, maar helaas tevergeefs.

Hoewel het stel ontroostbaar was probeerden ze positief te blijven. Ché maakte zelfs grapjes over het dragen van haar bruidsjurk naar een aankomend festival. Maar wat alleen als een beetje plezier bedoeld was, groeide snel uit tot "een missie om 's werelds meest bereisde, goed gefotografeerde trouwjurk te hebben", schreef ze op haar blog.

In juli 2014 droeg het echtpaar hun bruiloftsoutfits op het Tomorrowland-festival in België en werd overspoeld door feestgangers die vroegen om deel uit te maken van hun huwelijksfeest en hen een gelukkig huwelijk toewensen. Na zoveel plezier besloten ze om het te blijven doen in de hoop het trouwalbum te maken dat ze nooit hadden ontvangen. Tot nu toe heeft het stel foto's gemaakt op 11 verschillende locaties, waaronder de Franse Alpen, Australië, Bali, Goa en Parijs.

Ze hebben hun reizen online gedocumenteerd en hebben zelfs een Instagram-pagina gemaakt die speciaal is bedoeld voor het delen van hun foto's met de rest van de wereld: The Wedding Dress Adventures. Hier kunnen ze vanaf de grote dag poseren in hun outfits voor enkele van 's werelds beroemdste bezienswaardigheden, zoals het Sydney Opera House, het noorderlicht, de Eiffeltoren en Arc de Triumph.

Wil je meer foto's zien? Bekijk dan hun instagramaccount WeddingDressdventures.

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo