Brandweer in actie wint Portraits of Protection-wedstrijd

Sterre Hartjes 412
Fotograaf Christian Monterrosa wint met zijn serie de eerste Portraits of Protection-wedstrijd. In de serie heeft hij de brandweer vastgelegd tijdens de bosbranden in Sylmar, Californië.

Portraits of Protection

Een paar maanden terug is de Portraits of Protection wedstrijd verzonnen door Pelican, een bedrijf dat zich specialiseert in overlevingsproducten voor onder andere de brandweer, defensie en hobbyisten. Met de wedstrijd wil Pelican meer aandacht geven aan de mensen die dag en nacht klaar staan om andere te beschermen. De aller eerste winnaar is bekend gemaakt.

Bosbranden 

Fotojournalist Christian Monterrosa heeft de eerste Portraits of Protection wedstrijd gewonnen. Hij wint door fantastische actiefoto's van de brandweerkorps dat zich bezig houdt met het blussen van de bosbranden in Californië. Voor zijn werk als fotojournalist was hij op pad om de bosbranden vast te leggen. Toen Monterrosa door het gebied reed zag hij een woonwijk ondergaan in de vlammen en wist dat hij daar goede foto's kon maken. Monterrosa kwam aan bij de wijk en zag dat de brandweer met man en macht bezig was om het vuur te blussen. Binnen een uur had de fotograaf zijn serie bij elkaar geschoten.

Hete uitdaging

De foto's zijn genomen met een Nikon D850 en een Nkkor 24-70mm f/2.8 objectief. Het instellen van de camera was voor Monterrosa niet het meest uitdagende deel van de serie. Het fotograferen van bosbranden bestaat vrijwel alleen uit uitdagingen. Rondvliegend afval, de hitte, de donkere omgeving en het vuur wat steeds verschillend licht geeft in de foto maakt het erg lastig. Tijdens het fotograferen van de serie droeg Monterrosa dezelfde brandwerende pakken als de brandweerlieden zelf. Het pak, de helm, de bril, de handschoenen en de laarzen werken als bescherming voor het rondvliegende brandende puin. Voor al zijn harde en riskante werk heeft Monterrosa $ 500,- aan Pelican producten gewonnen.

Meer werk van Christian Monterrosa is te zien op zijn Instagram. Op Instagram is ook brandweerman Zach Hanson te vinden die met zijn team is gefotografeerd door Christian Monterrosa die avond. Meer weten over de Portraits of Protection wedstrijd? Bekijk de Pelican website en de Instagram pagina.