Bijzondere portretten van koning Willem-Alexander

Eefke Burg 354
Lang leve de koning! We maakten een overzicht van bijzondere portretten van koning Willem-Alexander. Bekijk de portretten van onze koning hieronder.

Foto 1: Een schattig portret van een jonge (destijds) prins Willem-Alexander. De foto werd gemaakt na overdracht van het schilderij van schilder Karel van Veen die werd overhandigd aan de jonge prins.

Credit: ANP

Foto 2: Een foto van een staatsbezoek van prinses Beatrix, prins Claus en koning Willem-Alexander aan de president van Indonesië, Suharto en zijn vrouw.

Lees ook: 6 stelletjes fotografie poses

Credit: NRC / Vincent Mentzel

Foto 3: Wacht, is dit een rokende koning Willem-Alexander? Deze foto werd in 1985 gemaakt van koning Willem-Alexander op de tribune bij het Chio-springtoernooi in Rotterdam.

Credit: ANP

Foto 4: Deze foto werd gemaakt na het afstuderen van koning Willem-Alexander aan de Leidse Universiteit. Traditioneel schreef de koning in het ‘zweetkamertje’ zijn handtekening op de muur, vlak bij de handtekening van zijn moeder uit 1961.

Foto 5: Prinses Maxima en koning Willem-Alexander in Chili in 2003.

Credit: NRC / Vincent Mentzel

Foto 6: De juichende koninklijke familie tijdens de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006. Zij juichen voor de schaatser Ireen Wüst.

Credit: Reuters

Foto 7: Koning Willem-Alexander, generaal Hans Couzy, voormalig premier Wim Kok en voormalig minister van Defensie Joris Voorhoeve tijdens de ontvangst van de Nederlandse millitairen die in 1995 terugkeren in Zagreb.

Credit: NRC / Vincent Mentzel

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke