Bezoekers leren door middel van foto’s meer over de dieren die ze zien op safari

Remco Stunnenberg 202
DFFRNT Media heeft samen met Beekse Bergen een unieke app ontwikkeld. Bezoekers van het park leren met behulp van de app welke dieren ze zien en krijgen meer informatie over het desbetreffende dier. Deze app brengt technologie, entertainment en educatie samen in een van Nederlands bekendste dierenparken.

Als bezoekers tijdens een safari in Beekse Bergen een foto van een dier maken, vertelt de app om welk dier het gaat en geeft de app interessante weetjes. De app laat ook zien waar in het park dit dier nog meer te vinden is. Dankzij de nieuwe app, die beschikbaar is voor IOS en Android, heeft iedere bezoeker een eigen ranger bij zich op safari.

Winston Gerschtanowitz, co-founder van DFFRNT Media legt uit: 'Dit is een van de projecten waar we bij DFFRNT enthousiast van worden. Een slimme oplossing, zowel commercieel als technisch. Vergis je niet, dit systeem is verfijnder dan wat Google op dit moment aanbiedt. Ontzettend hightech, zonder dat het authentieke karakter van Beekse Bergen verloren gaat. Met deze app laten we zien dat de nieuwste technologische snufjes heel goed samen kunnen gaan met iets klassieks als een dag in de prachtige natuur van het safaripark. Dat vind ik sterk.'

Het systeem achter de app is gebaseerd op deep learning, een technologie waarmee computers patronen kunnen identificeren op een manier die lijkt op het menselijk denken. Met het blote oog is het lastig om het verschil te zien tussen een Grévy en een Grant zebra, maar voor de nieuwe app is dit geen enkel probleem. Hoe meer bezoekers de app gebruiken, hoe slimmer het systeem wordt. Het leert razendsnel en is super flexibel gebouwd. De app kan makkelijk uitgebreid worden met technologieën als AR en VR en is daardoor toekomstbestendig.

Lees ook: Canon lanceert Photo Companion-app

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco