Portret: Amber Mozo, in de voetsporen van haar vader

Amber Mozo in de voetsporen van haar vader

Jasper Bol 416
In 2005 overleed fotograaf Jon Mozo, terwijl hij deed wat hij het liefste deed: fotograferen in The Backdoor Pipeline. Zijn dochter trad in zijn voetsporen.

Backdoor Pipeline

The Backdoor Pipeline, voor de kust van Hawaii, wordt gezien als een van de meest dodelijke surfspots ter wereld. Voor zowel surfers als fotografen. In 2005 kwam Mozo om het leven toen hij daar de golven fotografeerde.

Maar zijn legende leeft voort. Een van zijn vier kinderen, zijn 22-jarige dochter Amber Mozo, trad in de voetsporen van haar vader. Twee maanden geleden, tijdens de Volcom Pipe Pro 2018, fotografeerde ze de surfers, precies op de plek waar haar vader het leven liet. 

Portret

Ze was pas negen jaar oud toen haar vader overleed. Op latere leeftijd zette zichzelf op de kaart als fotograaf van oceanen en surfers over de hele wereld. Nooit eerder durfde ze haar grootste angst te overwinnen: The Backdoor Pipeline. Van deze bijzondere gebeurtenis is een ontroerend portret gemaakt. Bekijk het filmpje voor de prachtige beelden van vader en dochter Mozo.

afbeelding van Jasper Bol
Door: Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper