Alledaagse spullen die je helpen viral gaan

Alledaagse objecten die je helpen viral te gaan

Zsarisse Knol 311
Wil jij meer aandacht voor je fotografie? Dan hoef je maar met één foto viraal te gaan. Als je eens een keer succes hebt gehad online, dan willen steeds meer mensen je volgen. Maar hoe ga je viraal? Het is niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk.

Allereerst moet je weten wat je moet doen om viral te gaan. Het moet iets anders hebben dan wat mensen eerder hebben gezien. Een foto dat ze zal verrassen, laat nadenken of laat lachen. Fotograaf Jordi Koalitic helpt je ermee. Hij deelt ‘tien fotografietrucs om viral te gaan’. Door middel van een youtubevideo laat hij zien hoe je met de meest alledaagse items iets bijzonders kunnen meegeven aan je foto’s. De ideeën zijn soms gek, maar om viraal te gaan is het natuurlijk juist de bedoeling dat je opvalt. 

Tien dingen die je helpen viral te gaan

1. Vliegende pasta

De fotograaf gebruikt als eerste iets wat we allemaal wel eens hebben gezien: alfabet pasta. De letters verft hij allemaal zwart, wat hij dan met die letters doet, laat het lijken alsof de letters uit het boek springen.

2. Een handspiegel

Wil je je hoofdpersoon op een compleet andere manier in beeld brengen? Gebruik dan een kleine handspiegel.

3. Maak eens gebruik van je schoenveter

Door je schoenveters uit elkaar te houden, kan het lijken alsof de personage verwikkeld is in een soort web.

4. Watergooien 

Door een glazen scherm te gebruiken, kan je model een glas water naar de camera toe gooien zonder dat je camera nat wordt. 

LEES OOK: 5 tips voor herfst fotografie

5. Door de pot heen 

Jordi Koalitic snijdt de onderkant van een plantenpot eruit en lijmt wat potgrond tegen de randen aan. Wanneer je dan van de onderkant fotografeert, lijkt het alsof je vanuit de pot naar de persoon erboven kijkt.

6. Een tennisbal

Neem een natte tennisbal en laat deze snel ronddraaien, hierdoor vallen de waterdruppen in een rondje.

7. Een slinky

Ken je ze nog? Die regenboogveer die je van de trap kon laten lopen? Laat je model de veer even uitrekken, hierdoor krijg je een grote boog waar je doorheen kan fotograferen.

8. Kokosnoten

In de video is te zien hoe  twee helften van een kokosnoot uit elkaar geslagen worden door het model. In werkelijkheid is één kokosnoot met water gevuld en lijkt het alsof het water opspat wanneer de fotograaf deze laat vallen.

9. Haal je oude knikkers uit de kast 

Knikkers zijn leuker dan je denkt, ze schijnen door maar toch hebben ze uit zichzelf ook een kleur. Daardoor kan je er ook dingen door heen laten kaatsen of erin laten zien.

10. Wordt een Fruitninja

Ken je dat spel waarbij je zo snel mogelijk fruit door midden moet snijden? Die spectaculaire truc kun je ook vastleggen op de foto. Doe je dat op dezelfde manier als met de kokosnoten, zal je model op een fruitninja lijken.

De benodigde apparatuur

Om deze viral foto’s te kunnen maken, heb je wel de juiste apparatuur nodig. Bij voorkeur een groothoekobjectief, hierdoor kan je zowel het object als persoon goed blijven zien. Denk hierbij aan de NIKON AD-P 10-20MM f/4.5-5.6G VR. Een veelzijdig en compact groothoekobjectief met een bereik van 10-20mm. Het fijne aan dit objectief is dat het een minimale scherpstelafstand heeft van slechts 22 centimeter, wat wel degelijk belangrijk is bij het maken van zulke foto’s.