7 redenen waarom fotografie je leven positief beinvloedt!

Redactie 709
Fotografie kost je veel tijd en energie, maar het kan je leven spannend, leuk en creatief maken! Lees 7 redenen waarom fotografie je leven positief beinvloedt.

Niet-fotografen die erover denken om fotografie te leren, maar niet zeker weten of de grote initiële investering de moeite waard is of dat de voordelen de moeite waard zijn. Fotografen die zich geestelijk uitgebrand voelen en zich eraan willen herinneren waarom ze in de eerste plaats met fotografie begonnen. Worstelende fotografen die niet zeker weten of ze door moeten gaan en op zoek zijn naar redenen om dit hobby- of carrièrepad te rechtvaardigen.Als iemand je beschrijft, blijf dan lezen. Hier zijn verschillende manieren waarop fotografie je leven kan verbeteren, dus begin vandaag nog met leren (of ga door als je al bent begonnen).

1. Het kan je gelukkiger maken

Ik weet dat veel mensen het misschien oneens zijn, maar fotografie heeft het potentieel om je gelukkiger te maken, wat ook geldt voor vele andere creatieve hobby's. Er is zelfs wetenschap om die bewering te ondersteunen. Een goede creatieve uitlaatklep kan wonderen verrichten voor je geestelijke gezondheid en algemeen geluk. Niet alleen dat, maar het beoefenen van fotografie is zowel bevredigend als stressverlichtend, althans voor sommige mensen. Voor de rest biedt fotografie je nog steeds een manier om om te gaan met rusteloosheid. Het biedt een creatieve uitlaatklep die duidelijk uniek is van andere vormen van creativiteit, zoals tekenen, schilderen of schrijven. 

2. Het opent je ogen en geest

Dit is het eerste voordeel waaraan veel mensen denken wanneer fotografie wordt genoemd: het feit dat fotografie je dwingt om dingen te zien volgens nieuwe invalshoeken en nieuwe perspectieven. Niemand kan dingen zien als een fotograaf, zelfs geen kunstenaar. Maar wat betekent dit in de praktijk? In wezen zeggen we dat fotografie een deel van je ontgrendelt waardoor je dingen kunt zien die er altijd al waren, maar je het nooit wilde opmerken. Het opent een nieuwe dimensie in je brein.

Zwangerschap

3. Het laat je contact maken met anderen

Voor het grootste deel is fotografie een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Als je portret-, product- of evenementwerk doet, zul je altijd nieuwe klanten ontmoeten. Lokale fotografiegroepen zijn een geweldige manier om mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Daarnaast is netwerken erg belangrijk als je als professioneel aan de slag wil.

4. Het helpt speciale momenten te behouden

Hier is nog een ander bekend voordeel voor fotografie. Nu alles digitaal is is het gemakkelijker dan ooit om herinneringen te bewaren, maar een ervaren fotograaf kan dit op een manier doen die meer waar en impactvol is. Het is één ding om die hamburger te documenteren die je aan het eten bent, maar het is iets anders om iemands geboorte, afstuderen of huwelijk te documenteren. Je weet nooit hoe waardevol een foto kan zijn. Daarom vinden we dat iedereen een beetje fotografie zou moeten leren, zelfs als je nooit van plan bent om verder te gaan dan het niveau van een hobbyist. Die speciale momenten zijn kostbaar en iedereen verdient het om ze te hebben.

5. Het verbetert andere levensactiviteiten

Een van de geweldige dingen over fotografie is dat het een activiteit is die gepaard kan gaan met vele andere activiteiten: koken, wandelen, picknicken, roadtrips, dierentuinbezoeken, bruiloften, bijeenkomsten met vrienden en familie, enz. Het houdt je van de bank!

Laptop

6. Het verhoogt je zelfvertrouwen

Naderhand vaardig worden kan een geweldige manier zijn om je zelfvertrouwen te vergroten, maar er is iets speciaals met fotografie in dit opzicht. Als je fotografie leert en de schoonheid van alles om je heen kunt vastleggen, dan kun je dat op Facebook of Instagram delen. Fotografie is iets dat iedereen kan waarderen en dat kan een enorme vertrouwensbooster zijn. Is het gezond om je hele gevoel van eigenwaarde te baseren op de lof van anderen? Natuurlijk niet! Maar iedereen moet ergens beginnen en een klein beetje daarvan kan een lange weg banen om je meer zelfvertrouwen te geven.

7. Het kan extra inkomsten genereren

Misschien wel de meest praktische reden om fotografie op te pikken is dat het extra inkomen kan opleveren. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met fotografie, zoals het online verkopen van stockfoto's. Of je er meteen van kunt leven? Waarschijnlijk niet, maar je kunt zeker een paar honderd euro extra per maand verdienen, of het nu gaat om stock shots, portretten, onroerend goed etc. Er zijn zelfs manieren om geld te verdienen met alleen smartphonefoto's. Met dat extra geld kun je het inzetten om je camera-uitrusting uit te breiden of je weg uit de schulden te graven.

Wat is de reden dat jij fotografeert?

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie