3 tips voor de perfecte groepsfoto

3 tips voor de perfecte groepsfoto

Jasper van Bladel 673
Naast het beheersen van de techniek om een groepsfoto te maken, is het ook belangrijk om het 'menselijke' aspect onder de knie te hebben. Een goede groepsfoto is nog niet zo makkelijk als je wellicht denkt. Met deze tips zou je een eind moeten komen.

Jouw aanzwezigheid

Als eerste is het belangrijk dat je aanwezig bent, neem de mensen al pratend mee naar de juiste plek en illustreer luid en duidelijk welke plekken je voor iedereen in gedachten had. Zet de wat langere mensen achteraan of aan de flanken en de wat kleinere mensen vooraan. Probeer bij het fotograferen van een onbekende groep mensen, deze mensen op basis van een kledingstuk of kleur daarvan te benaderen.

Zorg ervoor dat je de volledige aandacht krijgt. Geef duidelijke aanwijzingen en houd goed in de gaten of iedereen luistert, dit kan je doen door bijvoorbeeld een grappige opmerking te maken.

Duidelijk communiceren

Dan is het moment echt aangebroken 'het maken van de perfecte groepsfoto'. Communiceer duidelijk met je groep, even kort uitleggen wat je gaat doen is al belangrijk. Ook is het belangrijk dat iedereen weet wanneer de foto gemaakt gaat worden. Hierdoor is de kans groter dat iedereen met een glimlach op het gezicht en met de ogen open op de foto staat. Maak een groot aantal foto's zodat je naderhand de beste foto kan kiezen waarop iedereen goed staat.

Een feestelijke gelegenheid

Als je een groepsfoto maakt naar aanleiding van een leuke of feestelijke gelegenheid, dan is het leuk om niet alleen een statige foto te maken. Ook minder statige foto's kunnen een goede optie zijn, dit zorgt ook nog is voor een goede sfeer. Pas er alleen wel op dat er geen groepsleden wegvallen door de omhoog gestoken armen, want dat zou jammer zijn.

Upload jouw mooiste groepsfoto in onze gallery!