3 tips: Organiseer je cameratas

3 tips: Organiseer je cameratas

Senta Bemelman 669
Word jij ook gillend gek van je chaotische cameratas, waarin je geen batterijen voor je flitser kan vinden? Deze drie tips zorgen ervoor dat jij een overzichtelijke cameratas krijgt.

Het lijkt een droom voor fotografen: een overzichtelijke cameratas waarin al je apparatuur georganiseerd een plekje heeft. Het is even passen en meten, maar zeker mogelijk om je cameratas netjes en zorgvuldig in te ruimen.

Tip 1: Begin op tijd

Je hebt natuurlijk veel dingen om rekening mee te houden als je een fotoshoot op de planning hebt. Daardoor kan het erbij inschieten om van te voren je cameratas in te pakken. Op het laatste moment herinner jij je vaak pas dat dit klusje ook nog moet gebeuren, maar dan is het al te laat. Het resultaat: een chaotische cameratas waarin waarschijnlijk belangrijke fotografie-accessoires ontbreken.

Wanneer jij op tijd begint, kun je rustig een systeem bedenken. Geef je flitser, batterijen, body en lenzen een vaste plaats. Plak eventueel een stickertje op de bodem van het vlak, waarop staat welk onderdeel hierin terecht komt.

Tip 2: Denk goed na over wat je nodig hebt

Bij elk type fotografie heb je andere accessoires nodig. Zelfs als je één fotografiegenre uitoefent, zoals bruiloftfotografie, kan je gear per fotoshoot verschillen. Je hebt bijvoorbeeld op locatie andere accessoires nodig dan wanneer je binnen foto’s schiet.

Buiten heb je bijvoorbeeld meer baat bij een zonnekap, een groothoeklens. Terwijl je binnen meer licht-accessoires nodig hebt, zoals een flitser. En ook op locatie is dit afhankelijk van het weer.  Kortom: anticipeer wat je daadwerkelijk nodig hebt. Hiermee voorkom je dat je accessoires onnodig meesleept, of juist tekort komt bij het fotograferen.

Tip 3: Geef ook kleine accessoires een goede plaats

Batterijen, filters, tussenringen, lensdoppen of andere kleine accessoires. Je hebt de neiging om deze in de overige ruimtes te proppen, maar dit zorgt ervoor dat je het overzicht kwijtraakt. Kies ook voor deze accessoires een vaste plek en organiseer je vlakken door de accessoires in aparte zakjes of kleine tasjes te bewaren. Maak groepen waarin je deze accessoires organiseert.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta