3 portrettips voor lastige locaties

Mark IJsendoorn 616
Als je vaak op locatie schiet gaat het je ongetwijfeld een keer gebeuren: je bent gedwongen om op een saaie of zelfs slechte locatie te werken. Met deze tips zorg je ervoor dat een slechte locatie niet leidt tot slechte foto's.

Zeker als je wel eens in opdracht werkt, heb je vaak geen invloed op de locatie waar je je foto’s moet gaan schieten. Schiet je bijvoorbeeld wel eens bruiloftsfoto’s, dan kan het zomaar zijn dat het bruidspaar een ongeïnspireerde locatie kiest. Of de beoogde locatie is toevallig niet beschikbaar en je moet improviseren. Gelukkig kan bijna iedere locatie interessante beelden opleveren als je op de juiste dingen let.

Tips voor portretfoto's op slechte locaties

In deze video geeft Manny Ortiz drie tips waarmee je een slechte locatie beter aankunt. Zoals hij aangeeft is het belangrijk dat je de locatie niet benadert als een gewone voorbijganger. Een pittoreske plek zorgt niet automatisch voor mooie foto’s, en omgekeerd. Het enige dat belangrijk is, is wat er op de foto staat, en naast je model hoeft dat niet bijzonder veel te zijn. Ga dus op zoek naar details en achtergronden die wel goed werken als achtergrond voor je portretten.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark