3 filters voor betere landschapsfoto’s

3 filters voor betere landschapsfoto’s

Senta Bemelman 1317
Een filter kan je foto nog beter maken in de nabewerking. Google bracht een serie van 55 filters uit genaamd ‘The Nik Collection.’ Met deze filters kun je gratis je foto’s verbeteren! Bekijk nu welke filters jij gebruikt voor je landschapsfoto.

In totaal bracht Google vijf filters uit, die je kunt gebruiken om je landschapsfoto nog mooier te maken. Via de website kun je The Nik Collection downloaden op je computer. Je hebt niet alleen keuze uit filters voor landschappen, maar een divers aanbod van 55 filters. De effecten lopen uiteen van een oude camera tot vlijmscherpe details. Keuze genoeg!

Reflector Efex

Met dit filter kun je de belichting tot in de puntjes bepalen. De hoeveelheid licht en schaduw bepaal je makkelijk met dit filter.  Je hebt de keuze uit verschillende kleurtemperaturen, van warm (goud) tot neutraal (zilver). Bij Source Direction kun je de reflectie instellen en de lichtval bepalen. Bij iedere filter kun je veel individuele instellingen aanpassen.

Polarisatie filter

Het Polarisatie filter ken je waarschijnlijk al in haar fysieke vorm, voorop je lens. Hiermee benadruk je de blauwe lucht en onderscheidt je deze van wateroppervlakken. Hoewel het misschien niet helemaal overeenkomt met de glazen variant, komt het aardig in de buurt.

Pro Contrast Filter

Meestal is het aanpassen van het contrast al voldoende om je landschapsfoto echt te laten knallen. Met dit filter kun je het contrast opschaven zonder dat je direct veel details verliest.

Je hebt drie opties om het contrast te bepalen. De eerste is op basis van kleur. Dit doe je met de Correct Color Cast optie. Je contrast wordt hierbij afgestemd op de kleurtoon en kleurtemperatuur. De tweede optie, Correct Contrast, is een algemenere variant. Hierbij wordt het algehele contrast van de foto bepaald. De derde optie is om Dynamic Contrast te gebruiken. Hierbij wordt het contrast op de vlakke gedeelten van je foto benadrukt.

Bekijk hier meer over The Nik Collection. Welk filter gebruik jij het liefste?

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta