Goeie schoenen en je angsten overwinnen

10 tips om beter te worden in straatfotografie

Christel de Wolff 632
Van plan om met dit mooie weer de straat op te gaan en jezelf te ontwikkelen tot straatfotograaf? Neem dan eerst even tien minuten de tijd om deze video te bekijken waarin je wegwijs wordt gemaakt in dit mooie fotografiegenre.

Eerder namen we je al mee in de wereld van de straatfotografie en vertelden we dat je in sommige gevallen toestemming moet hebben om foto's te maken van mensen en dat je in alle gevallen toestemming moet hebben om deze foto's te publiceren. Dat artikel lees je hier.

Als je eenmaal weet waar mag gaan en staan als straatfotograaf, kun je beginnen aan deze video van Youtuber Kaiman Wong. Met behulp van straatfotografen Craig Whitehead en Joshua K. Jackson heeft hij tien tips verzameld om jouw straatfotografie naar een hoger niveau te tillen.

In de video nemen ze eerst even de basics met je door. Zo komen de instellingen van je camera aan bod, maar ook het feit dat je geschikte kleding moet dragen tijdens jouw straatavontuur. Al snel duiken ze dieper in de wereld van straatfotografie.

De grootste drempel waar veel fotografen overheen moeten als ze willen beginnen met deze vorm van fotografie is toch het zomaar naar onbekende mensen toelopen om een foto van ze te maken. Dit kan je aanzienlijk beperken in hoe dicht je op je onderwerp durft te komen en daarmee beperk je ook de kwaliteit van je foto's. Het is natuurlijk een proces, maar deze video bevat ook handige tips in hoe je zo'n angst kunt overkomen.

In iets meer dan tien minuten leer je hoe je voortaan zelfverzekerd en goed voorbereid de straat op kunt gaan. Meer informatie over jouw recht om in een publieke ruimte te fotograferen lees je hier: waar je absoluut aan moet denken als je op straat fotografeert.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel