Video: Lichttechnieken die elke videograaf moet weten!

Als je wel eens een video maakt weet je als geen ander dat je ook met licht te maken krijgt. Met een paar simpele technieken krijg je dat zo onder de knie!

Videograaf Jay P legt ons in de volgende video uit hoe we licht het beste kunnen gebruiken bij het maken van video's en welke simpele technieken we kunnen toepassen om het een stuk makkelijker te maken.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Bij het maken van een video hoort licht maar ook geluid is van groot belang. Meer daarover lees je hier: Videografie: Storytelling met geluid

afbeelding van Martijn van Sabben

Martijn v Sabben |

Elke dag leer ik weer iets nieuws op het gebied van fotografie.

Bekijk alle artikelen van Martijn